Alakul a Tiszaligeti Strand étterme, de sok szolnoki a fürdőzéssel is megelégedne már

Megosztás

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán mutatta be, hogy javában zajlanak az előkészítő munkák a Tiszaligeti Strandfürdő környékén, ezúttal a konyhai és éttermi részt láthattuk közelebbről. Valóban jól látszik, hogy egy modern, minőségi étterem és büfé fogja várni a látogatókat, igaz, volt olyan helyi lakos, aki megjegyezte, ő inkább fürödne már.

„A tervezéskor felkészültünk a nagy vendégforgalomra, így a konyhában is komoly kapacitást építettünk ki. (…) A fürdő területén a tervek szerint két büfé is üzemelni fog és egy poolbár is szolgálja a vendégeink kényelmét” – mondta Lits László, a helyi városüzemeltetési kft. vezetője.

Szalay Ferenc polgármestertől egyébként nemrégiben elhangzott, Litsnek azon kell munkálkodnia, hogy a fürdő a lehető leghamarabb üzemképes állapotban legyen. A városvezető még március végé beszélt arról, hogy hozzávetőleg 90-95%-ban elkészült a Tiszaligeti Strand fejlesztése.

A felvételen ígértek szerint az étterem amellett, hogy sok vendéget ki tud szolgálni, egy, a medencékre nyíló terasszal is várja a fürödni vágyókat.

Annyi biztos, ha egyszer kész lesz, sok boldog és önfeledt pillanatot fog okozni a szolnokiaknak, mindenesetre vannak olyan – tegyük hozzá, jogos – hangok, amelyek a nyitás pontos dátumáról, a gyógyvízről és önmagában a fürdési lehetőségről érdeklődnek az étterem és a büfé helyett.

A gyógyvízzel kapcsolatosan egyébként szintén a városüzemeltetés írt egy hozzászólást, a szükséges gyógyvizet az elmúlt hónapokban fúrt kutak fogják biztosítani, amelyek vízhozama kiemelkedő, tehát bőven elég lesz az új medencékhez.

Mindenesetre más csak annyit jegyzett meg, ő fürödni akar, nem enni, a lakosok tehát egyre türelmetlenebbül várják a nyitást.

Kép: termalfurdok.com

Kapcsolódó cikkek